News

04.01 Törődünk a környezettel

Felismertük, hogy a környezetszennyezés befejezésének hangsúlyozása mennyire fontos az egészséges élet és a fenntartható fejlődés szempontjából, hogy a következő generációk is élhető környezetben élhessenek. Elkötelezettek vagyunk kimagasló környezeti sztenderdek elérésében és aktívak vagyunk a környezet miatti aggodalmak hangsúlyozásában. Ezeket a célokat úgy értük el, hogy kombináltuk a technológiai fejlesztéseket az egészséges környezettel a termék életciklus tervezésének minden üzleti döntésénél. Erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy betartsuk az adott környezetvédelmi előírásokat minden olyan országban, ahol jelen vagyunk.

A Funtronic elkötelezetten törekszik arra, hogy megfeleljen az EU WEEE (Elektromos és Elektronikus Hulladékok) és RoHS (Bizonyos Veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való Felhasználásának Korlátozása) szabványok alapelveinek. Ezek az irányelvek megkövetelik a hulladékgazdálkodás stratégiáit és az EU-országokba értékesített elektromos és elektronikus berendezések környezetének terméktervezését.

FARO elkötelezett amellett, hogy A WEFE irányelvei szerint végezze működését (2012/19/EU).  A WEEE irányelvei az elektromos és elektronikus gyártói fejlesztésekre az EU országaiban:
(1) címkékkel lássák el a termékeiket, hogy tájékoztassák a fogyasztókat arról, hogy azokat újrahasznosítani kell,
(2) gondoskodni arról, hogy termékeiket élettartamuk végén megfelelő módon ártalmatlanítsák vagy újrahasznosítsák

A termékek címkéjén szereplő a WEEE szimbólum (egy áthúzott “waste bin” – “kuka”) jelzi azt, hogy a végfelhasználó ne dobja ki a terméket a többi háztartási hulladékkal együtt, hanem össze kell gyűjteni és külön kezelni. A gyűjtéssel és a Funtronic termék visszaküldésével kapcsolatban kérjük keresse fel helyi viszonteladóját.

A Funtronic elkötelezett amellett is, hogy működését a RoHS irányelvei szerint is végezze (2011/65/EU). Az RoHS irányelvei tartalma szerint a gyártónak kerülni vagy minimalizálni kell az ólom, higany, hat vegyértékű króm, kadmium, polibrómált bifenilek és polibrómozott difenil-étereket az EU-ban 2006. július 1. után értékesített elektromos és elektronikus berendezésekben.